eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pamatujete na skvělý Rooneyho debut?

Autor:
Datum: 21. 2. 2014

Když Wayne Rooney přestupoval v létě 2004 za 27 miliónů liber do Manchesteru United, fanoušci si od něj slibovali hodně. A nejen kvůli obrovskému Rooneyho talentu, ale i kvůli vysoké přestupní částce, která z něj v té době udělala nejdražšího hráče do 20ti let. Ovšem že bude mít mladý Angličan v týmu rudých ďáblů až tak skvělý debut, to asi nikdo nečekal.

Rooney přestoupil v poslední srpnový den, ale kvůli zranění musel na svůj debut čekat až do 28. září. A právě v ten večer se to stalo! United tehdy přivítali doma turecké Fenerbahce. Rooney nastoupil v útoku vedle legendárního Van Nistelrooye a už v 17. minutě si naběhl na jeho přihrávku za obranu a krásnou střelou pod břevno nedal gólmanovi šanci.

Za dalších 11 minut už mladý Wayne dával svou druhou branku v novém působišti, když přesnou ránu ze střední vzdálenosti poslal míč přímo k tyči. Brankář opět bez šance. Když v 54. minutě Rooney uzavřel hattrick, tribuny na Old Trafford šílely. Rooney se postavil k přímému kopu a nádhernou střelou přes zeď opět donutil gólmana lovit míč ze své svatyně.

United tehdy rozdrtili Turky 6:2 ale víc než o skvělém týmovém výkonu, mluvili všichni o skvělém talentu Wayna Rooneyho. Hned po prvním zápase se ukázalo, proč Sir Alex Ferguson vynaložil takovou částku za tak mladého hráče.

Dnes od této události uplynulo už skoro 10 let. Rooney na Old Trafford patří mezi ikony, když od této chvíle nastřílel přes dalších 200 gólů a údajně podepsal novou luxusní smlouvu, která ho má v rudé části Manchesteru udržet do léta roku 2019.

-Radim Hodonský-
(zdroj fotky: facebook.com/WayneRooney)

Reklama


Komentáře


One Comment

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace